Wat zien ik nu toch?

Reacties

drs op 22-05-2011 05:32
Vrouwe T!EN,
 
Dat is 1 gemakkelijk raadseltje. Het betreft hier 1vlieg die is nedergezeten op 1 veertje van 1 of andere vogel. Toch?
 
Ik zag dat u op bezoek was op mijn blog. Ik moet u bedanken voor uw bezorgdheid. Het gaat niet zo goed met het blog van de Drs. Het gaat eigenlijk ook niet zo goed met de Drs. Ik denk met weemoed terug aan al die leuke momenten op de blogs. Ik heb het niet meer en ik mis het, als u begrijpt wat ik bedoel. En dat veroorzaakt een leegte. Ik heb het blijkbaar nodig. En ik mis de sociale contacten.
 
Maar soms laat ik mijn computertje dagenlang uit: teveel stemmetjes in mijn hoofd. Oei, dat begint op neurasthenie te gelijken ...
 
Bovendien word ik overvallen door allerlei praktische problemen die mij soms mijn levenslust ontnemen. Ik geef een klein voorbeeld. We schaffen ons digitale televisie aan. Het heeft een halve week geduurd voor ik met datsysteem kon werken. Sedertdien valt de draadloze computerverbinding van de laptop van mijn dochter regelmatig uit. Ellende en frustratie.We kopen een nieuwe stereo-installatie. Soms gaat het ding in de veilige modus en is er niets meer mee aan te vangen. Soms werkt het weer wel. Advies van de verkoper: alle draden ontkoppelen en weer aansluiten. Meerdere keren gedaan. Lukt niet. We doen het toestel terug binnen. In de winkel werkt het wel ... Terug thuis valt het na enkele dagen terug uit. Binnen voor onderhoud. Uiteindelijk hebben ze het toch hersteld.
 
Enkele weken geleden sloeg mijn computer tilt: virusmeldingen. Vriend Irimizou hem herstellen. Alle kabels los, in de auto en ermede naar vriend Irimi. Computer hersteld. Vrijdag had ik voor een nieuw logje een Japanse vlag nodig. Ik zoek het op google afbeeldingen en BINGO ! Weer virusmeldingen. Met mijn computer is weer geen fluit meer aan te vangen. Hoorndol word ik ervan.
 
Sorry dat ik hier even mijn hart kom uitstorten. Uiteindelijk hebben uw andere lezers hier waarschijnlijk geen boodschap aan. Ondertussen hoop ik dat ik het raadseltje wel juist heb.
 
En met vriendelijke groeten.
 
Uw Drs.
drs op 22-05-2011 06:44
Plots vroeg ik mij diverse dingen af.
 
Hangen die veren eigenlijk nog aan een vogeltje, of betreft het hier een van een vogel losgerukte veer?
Leeft dat vogeltje nog? Vliegen zitten meestal op dode vogels, om ervan te snoepen, of om er hun eitjes in te leggen. Die veer ziet er bovendien verfomfaaid uit.
Drijft dat vogeltje somsop het water? Ik bemerkt een vreemde weerspiegeling net onder die vlieg.
 
Centrum op 23-05-2011 00:35
Heer Drs Happolati, een ieder heeft het leven soms fors tegenzitten, dus gewoon moed blijven houden en maar doorgaan, totdat het weer wat prettiger gaat lopen, want dat is nu eenmaal de rit, die leven heet.
 
Ik houd het trouwens ook op een vlieg op de foto, al zou het ook een mestkever kunnen zijn.
drs op 23-05-2011 09:58
Dag Heer Centrum,
 
Hoe gaat het nog met u? Goed dat u uw oude vriend nog eens te woord wilt staan. En over oud gesproken ...
 
De redenen van mijn verwarring hebben als ik er goed over nadenk eigenlijk alles te maken met oud worden. Niet meer mee zijn met de allerlaatste ontwikkelingen; niet meer weten welk antivirusprogramma je nu eigenlijk moet gebruiken en als je dat dan hebt, niet weten hoe je ermee moet werken. Het verschil niet meer weten tussen een I-pod en een I-pad. Je elektronische bankverrichtingen stilletjesaan helemaaloverlaten aan je vrouw. Elektronische apparaten die uitvallen, gehannes met kabels en draden en gebruiksaanwijzingen ... Dat soort dingen.
 
Gisteren stond ik zakdoekjes te strijken in de woonkamer en ik verheugde mij ertijdens die eenvoudige bezigheid in dat zo'n strijkijzer toch maar een eenvoudig instrument is. Je stopt dat in het stopcontact, je draait aan een schakelaartje en het begint op te warmen. In afwachting sla je de vogels in de tuin gade die aan het ruziën zijn op en rond het voederhuisje. En dan ga je strijken. Makkelijk zat. Nu en dan duw je eens op een knopje en blaast het brave ding een wolkje waterdamp over de zakdoek. Ondertussen bekeek ik metbange ogen naar het televisietoestel en dacht ik, het werkt nog, het werkt nog.
 
't Is ver gekomen als een mens zijn leven moet laten beheersen door die constante zorg om alle apparaten in huis aan de praat te houden. Ik zit nu te tikken op de laptop van mijn dochter, want onze hoofdcomputer is weer uitgevallen. Virussen, zegt hij. Ik geloof er niks van, want het ding is nog maar net nagezien. En ik zeg wel "Ik geloof er niks van." maar ik heb er ook geen verstand van, dus voor hetzelfde geld hebben die virussen zich schuil gehouden op de externe harde back-upschijf en zijn ze nu weer uit hun schuilplaatste voorschijn gekomen.
 
Je blijft tobben.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Johan
babbelegoegje op 23-05-2011 16:18
Eventjes  tussendoor, hr.drsje en Centrum,
Tien, dat is dus die dikke blauwe strontvlieg, die eitjes op strontjes, vieze kontjes en wondjes legt van andere dieren, waardoor ze gevaarlijke maden krijgen. Doen ze ook op lijkjes en misschien zijn dat de veertjes van een vogellijkje?

Centrum op 23-05-2011 17:58
Babbel, dat mocht best wel even tussendoor (grinnik)...maar...waar blijft T!EN nu met het antwoord?????
 
Heer Happolati, AVAST is een prima gratis virusscanner, en ook de externe harde schijf even laten scannen kan zeker geen kwaad.
 
Inderdaad speelt leeftijd een rol in uw en mijn leven, want ik volg ook niet meer alles op het gebied van techniek, terwijl het altijd mijn hobby is geweest. Ik vind het op een gegeven moment wel genoeg. Mobiele telefoons en mobiel internet interesseren mij niet, dus lees ik alles daarover maar nauwelijks tot niet meer door. Het scheelt een hoop tijd en soms ook ergernis.
 
Wat was het leven toch simpel in mijn jonge jaren.....
T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 23-05-2011 23:47
Zolang de stemmetjes in Uw hoofd nog geen onzin uitkramen Drs, hoeft U zich volgens mij, wat dat betreft, nog geen zorgen te maken. Want ja hoor!!!! Het is inderdaad een vlieg op een vogel, een ekster.
 
Nadat ik vorige week 2 mollen op het grasveld van mijn moeder zag liggen, (in mijn vorig logje had ik het er al over) lag er zaterdag plots een ekster, voorover, met z'n snavel in 't gras....
... en teentjes omhoog. Dood!

Al is het wel iets voor mijn logjes, ik hoop toch niet elke week een of ander diertje daar dood aan te treffen. Vreemd blijft het, want ook dit vogeltje was ongeschonden en leek zo, plop, uit de lucht te zijn gevallen.
 
Dat was even kort het antwoord, morgen kom ik terug om op de rest te reageren, dat beloof ik!
 
Good night Drs, Centum en Babbel!!!
T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 25-05-2011 00:42
 
Grrrr,
als je iets te lang wacht met je reactie verzenden issie in ene ook helemaal weg. Niet dat ik nu veel geschreven had, want re-reageren gaat het niet worden voor vandaag. 10 heeft nog steeds een kop als een fluitketel en zoekt nu snel haar nestje op.
Trustuh!
drs op 25-05-2011 00:56
Trustuh, Vrouwe T!EN.
T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 25-05-2011 23:40
Ach daar was U weer even Drs,dank voor Uw groet,
ik zal hem vanavond meenemen,
want gisteren had ik hem niet meer gelezen.

Wat een ellende heeft U toch met Uw elektronica in huis. Ik kan me voorstellen dat U daar niet echt vrolijk van wordt. Al deze uitvindingen zijn erg mooi, leuk en handig zolang ze het doen, maar oh wee als er iets niet goed functioneert. Nee, dan is de lol er vanaf. En dan wordt U ook nog bestookt met vervelende reacties op Uw blog en virussen op Uw pc… Wat dat laatste betreft is freeAVG mij altijd goed van dienst geweest. Ook voor het checken van de externe HD. Ik hoop U eruit komt met Uw apparaten, en dat alle problemen zich net zo makkelijk laten wegstrijken als de kreukeltjes in Uw zakdoekjes.

Heer Centrum, ja een vlieg dat was het ja! Op een dood vogeltje dan wel! :)

Of een dikke blauwe strontvlieg, zoals Babbel zegt! Ook juist, op een dood vogeltje dan wel...
 
En dat had de Drs zich ook al bedacht, en hij was jullie voor. Hij had vast de nacht die nacht, vandaar dat hij als eerste was. Althans dat hoop ik, niet dat hij er niet van heeft kunnen slapen… Van dat hij het niet meer heeft, of van alle probleempjes met kabeltjes en draadjes en z'n apparaatjes.

Groetjes T!EN.
babbelegoegje op 26-05-2011 01:32
Centrum, bedankt nog. Ik stoor mannen onder mekaar niet graag in een goed gesprek, vooral niet als het over techniek gaat.
Ik heb overigens de laatste tijd ook AVG. En het werkt hier ook goed.
Hr.drsje, dat logje met die japanse vlag, kunnen we dus binnenkort ook tegemoet zien?
Tien. Ik heb begrepen, dat je gisteren wat ziek was? Een hoofd als een fluitketel, had je niet even een fotootje kunnen maken van je hoofd, want nu heb ik daar een beetje een vreemde voorstelling van.
Het hoofd zat nog op die dode dieren? Want als het kopje eraf mist, is het rattenwerk. Ik vond een paar weken geleden een jong vogeltje zonder kopje, wel helemaal voor het huis en de ratjes zitten ver achter het huis. Maar ik denk wel,dat het rattenwerk is, want we hadden in het asiel eens een tamme rat en wilde muisjes. En op een morgen vonden we in de rattenkooi ook een muisje zonder kop. Arm muisje. Nou Tien, die hoef je dus zeker niet meer in een bakje met water te leggen.
Groetjes en slaap lekker, Tien e.a.
Centrum op 26-05-2011 15:50
Ik ontraad (free)AVG ten sterkste. Ze hebben het al 2x voor elkaar gekregen om fouten te maken, waardoor computers niet meer wilden opstarten en waardoor men via een andere PC hun herstel-instructies moest zien binnen te halen.
 
AVAST herkent als beste virussen, is gratis en kent (ook) automatische updates. Men moet wel een gratis licentie aanvragen, die per email binnenkomt, en dat jaarlijks verlengen, maar ze sturen geen spam. Een aanrader dus, ook in de diverse computerbladen, die ik nog steeds regelmatig doorlees.
 
Waar muizen zijn, zijn geen ratten, en uiteraard omgekeerd, want ratten zijn gek op muizen...
Zizy-Marlene op 26-05-2011 16:39
Nou ...Ik hoef niet meer te reageren hier...... nou dan neem ik de opmerking van de AVG en AVAST maar mee... en ik groet U allen.
 
Wil/Zizy
babbelegoegje op 27-05-2011 16:19
Tja Centrum, ik heb nu eenmaal tegenwoordig  AVG, zag ik. Ik constateer dat alleen maar. Mijn zoon regelt het allemaal. En als de computer niet meer wil opstarten, dan hang ik bij hem aan de bel, reken maar.Vorige week nog, ik belde hem, omdat de computer niet wilde opstarten. Niet vanwege die AVG hoor, maar hij was thuis wat bezig geweest met een nieuw 'kastje', een pas gekocht soort doosje met verschillende stekkertjes en lichtjes.Hij lag net op bed, maar dat zijn dan de consequenties. Ik zei dus, hij doet het niet, waarop zijn eerste reactie was, ja, ik kan ook niet toveren. Maar hij voelde aan mijn stem hoe belangrijk dit voor mij was en dus toog ik met mijn mobieltje aan het oor en zoon aan de ander kant naar dat kastje en de stekkertjes. En zo zijn we er samen toch weer uitgekomen.
 
Toch ook voor de zekerheid eerst steeds maar weer copiëren, Tien.Centrum op 27-05-2011 18:50
Tja, Babbel, toch wel handig, zo'n helpdesk-zoon.
 
Voor allen: een prettig weekend toegewenst! 
drs op 29-05-2011 17:27
*noteert AVAST*
Centrum op 29-05-2011 17:43
Is in orde, Heer Drs Happolati, het is gratis, ook als tip.
T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 29-05-2011 20:32
@ Babbel, ik heb nog steeds een kop als een fluitketel, en nu heb ik ook nog de griep te pakken. Tja, 's winters had ik dat wel eens, maar in de zomer.... Blijkt dat er veel mensen last van hebben. Ook lekker dan.
Gelukkig ben ik momenteel niet vatbaar voor foto's! Ziet er echt niet uit hoor, zo'n fluitketelkop.  Daar hebben beestjes zonder kop dan weer geen last van hé, zelfs niet als je ze in het water legt...

@ Wil, het hoeft nooit Wil, maar mag altijd! Reageren bedoel ik. :)
 
@ Centrum, dank, ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad. Vandaag was het hier weer een warm dagje, maar met een heerlijk windje!
 
@ Drs, succes met Uw peeceetje e.a.T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 29-05-2011 20:34
Tja, dat eerst kopiëren vergeet ik toch steeds weer Babbel!
Want meestal gaat het wél goed...
babbelegoegje op 01-06-2011 04:29
Een kop als een fluitketel, dat is vast geen Mona toetje, Tien. Daar word je ook niet vrolijk van.
Hopelijk ben je weer wat opgeknapt. 
Tja en hr.drsje zegt, dat er toch nog wel wat leven in moet zitten, wil het succesvol zijn met die arme dieren. En er zat ook nog weinig leven in jouw ekster, in de mollen en in mijn salamander,vrees ik.
En inderdaad, je vergeet het soms weer als het een poosje goed gaat, maar dan plotseling gaat het ineens toch weer mis. En dat is flink balen. Ik vergeet het ook wel eens, soms kan ik het nog snel copieëren, nadat ik al op verzenden heb gedrukt.
Centrum, als mijn zoon er niet was, hij heeft me heel veel geleerd. Zonder hem, en een beetje van mijzelf, dankzij mijn doorzettingsvermogen  was ik nooit zo ver gekomen als ik nu al ben. Ik kon eerst echt niks. Hij moest mijn stukjes voor de krant doormailen, als ik klaar was. maar ik ben jou ook nog steeds heel dankbaar voor die link naar PhotoFiltre. Dat gebruik ik nog steeds en ik heb inmiddels alle mogelijkheden daar ook ontdekt.
 
Trusten allemaal.


Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
WELKOM
op mijn WEB-PLOGJE.
Ja je leest het goed hoor.
Aangezien schrijven niet zo mijn ding is heb ik besloten te gaan Ploggen.
(photo/picture-webloggen)
Elke dag* maak ik ergens een foto van en plaats deze op mijn plogje.
Dat kan gewoon iets zijn wat ik die dag heb meegemaakt,
waar ik ben geweest, wat ik heb gezien, of soms een Raadplogje, dan staat er Raadsel bij.
 
* UPDATE: Uhmz...
Elke dag een plogje is verleden tijd.
Tenminste van een mooie foto.
Wel zal ik met enige regelmaat een
"tussendoortje" plaatsten.
Dat is een logje met een "snelle foto",
niet om de mooi,
maar om het ploggen een beetje op te krikken!
Categorieën
Laatste reacties
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl